Bill Gates 2021 Kitap Önerileri

Adeta uslanmaz bir okur olan Bill Gates’in takipçileri bu konu hakkında ki takıntılarından haberdardır. Özellikle Netflix’de yayınlanan üç bölümlük Bill’s Brain belgeseli ile de bu özelliği oldukça bilinir oldu. Kendisine yılda bir iki hafta sadece okuma izni veren Gates’in sekreteri de sürekli yanlarında ciltli kalın 5 kitap taşıdıklarından bahsediyor. Bill Gates için kitapların öneminden daha önce de bahsetmiştim.

Bill Gates’in alışkanlık haline getirdiği bir diğer davranışı ise her sene beğendiği 5 kitabı okurları ile blogundan paylaşması. Okumaya ayırdığı süre ve içeriklerde ki kalite nedeniyle ben de blogunun okuyucusu olarak bu öneriye her sene göz atarım.

Bill Gates ve Elon Musk gibi girişimcilerin ortak bir özelliği var. Hepsi çocukluklarında bilimkurgu kitaplarına takıntılı derecede bağımlılar. Elon Musk’ın kitaplara bakışı ve kitap önerilerini burada bulabilirsiniz. Bill Gates bu sene blogunda çocukken çok sevdiği bu kitapların kendisinde “mümkün olanın sınırlarını zorladığı” hissini yarattığını söylüyor. Son yıllarda genellikle kurgu dışı ve dünyanın dertlerine yöneldiğini belirten Gates, Bu sene bilim kurguya ufaktan bir dönüş yapmış.

Birçok güzel kitap okuduğundan bahseden Gates bu yılki 5 önerisine iki adet bilimkurgu kitabı eklemiş. Liste ise şu şekilde;

A Thousand Brains: A New Theory of Intelligenceby Jeff Hawkins.

Bu kitabın yapay zeka yaratımı konusunda yeni fikirler içerdiği belirten Gates, bu konularla ilgilenenlerin mutlaka okuması gerektiğinden bahsetmiş. Aynı şekilde bu kitapla ilgili Youtuber Barış Özcan’da çok güzel bir video yapmıştı.

The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Raceby Walter Isaacson.

2021 yılına damgasını vuran CRISPR tekniğinin nobel ödüllü mucitlerini konu alan bu kitap bilim severlere tavsiye edilebilir.

Klara and the Sunby Kazuo Ishiguro.

Hasta bir genç kıza eşlik eden süper zeka bir robotun hikayesi. Gates bu kitabın basit olgularının yanında güzel bir distopya hikayesi olduğundan bahsediyor.

Hamnetby Maggie O’Farrell.

Shakespare fanlarının beğeneceğinden bahsetmiş.

Project Hail Maryby Andy Weir.

Son zamanların meşhur bilimkurgu romanlarından olan bu kitabı Gates bir hafta sonunda bitirdiğinden bahsediyor.

Bu kitapların hiç birini bende okumadım. Önümüzde ki süreçte özellikle Project Hail Mary ve A Thousand Brans kitaplarını okumayı düşünüyorum.

https://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/Holiday-Books-2021

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın